Evolutionaire astrologie

Ik leg je graag uit op welke manier ik met astrologie werk. Er zijn vele vooroordelen en vaste manieren van kijken naar astrologie. Uitspraken als: ‘Schorpioen, er zit iets duisters in jou.’ Of ‘Oh, je bent Maagd, dan ben je een pietlut en enorm perfectionistisch.’, kom je regelmatig tegen. Het is een manier van werken met astrologie die ervan uitgaat dat je geboren bent met een bepaalde energie en alles al vaststaat. Zo zie ik het niet en zo werk ik niet. Astrologie heeft op deze manier soms een beetje een slechte naam gekregen, wat niet past. De neiging om toekomst te willen voorspellen heeft er ook voor gezorgd dat er vaste stellingen gedaan kunnen worden binnen het gebruik van astrologie. Niets ligt vast of is zeker. Energie is vloeibaar en iedereen leert en kan groeien in zijn leven.

Ik heb mij vooral gespecialiseerd in evolutionaire astrologie, volgens het werk van Steven Forrrest. In evolutionaire astrologie zit het woord evolutie, dat uitgelegd kan worden in jezelf evolueren, jezelf ontwikkelen. Deze vorm van astrologie gaat ervan uit dat je met een bepaalde energie geboren wordt en je hiermee op pad gaat. Jij hebt regie over je eigen leven en krijgt ervaringen op je pad die je nodig hebt om je kwaliteiten zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. Elk teken van de dierenriem zit in ons, bepaalde tekens zijn sterker aanwezig en kunnen wij tot onze kwaliteiten rekenen als we ze bewust ontwikkelen. Zo heeft elk teken
zijn kwaliteiten en valkuilen. En daar wordt het interessant: ben je je bewust van de kwaliteiten van de tekens in jouw geboortehoroscoop? Of kom je vooral vaak in error terecht, weet je de energie nog niet juist te navigeren en is het vooral je valkuil?

Met evolutionaire astrologie kijk je naar alles dat in potentieel in iemand aanwezig ligt, hoe bewust iemand zich al is van zijn kwaliteiten en valkuilen en wat een volgende evolutionaire stap is om te zetten in dit leven. Om je kwaliteiten naar een steeds hogere frequentie te brengen, de energie voor je te laten werken in plaats van dat het voelt dat het je in de weg zit of tegenhoudt. Er bestaat dan ook niet zoiets als een ‘goede’ geboortehoroscoop of een ‘slechte’. Jij krijgt de energie mee die bij jou past om een zo voldoenend mogelijk leven te leven. Ik zet astrologie op drie manieren in:

– Het tekent een portret van hoe je meest gelukkige leven er uit zou kunnen zien.
– Het geeft je zicht op je kwaliteiten en hoe je die in de praktijk verder kunt ontwikkelen en inzetten.
– Het laat je zien hoe je leven eruit zal zien als je je ware pad en ware Noorden verlaat of niet kunt vinden.

Zodra je deze drie manieren weet, heb je zelf de keuze wat te doen met deze informatie. Of je er iets mee wil doen en het pad begint te lopen, of dat je blijft waar je bent. Er is geen goed of fout. Dit gezegd hebbende, astrologie is een van de vele tools voor persoonlijke ontwikkeling die wij als mens ontwikkeld hebben. En er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Dit is er een van. Als het je aanspreekt en ervoor open staat, weet ik zeker dat het je zal verrassen, dat je enthousiast wordt over je eigen leerweg en (weer) vertrouwen voelt in het pad dat je aan het lopen bent. Voelt een andere tool meer passend voor jou? Dan zou ik je aanmoedigen om die te gaan onderzoeken. Het meest belangrijke is dat je je ontwikkelt met iets dat bij jou past.

Tegelijkertijd kunnen alle mogelijke tools naast elkaar staan. Ik werk met astrologie, maar verdiep mij momenteel ook in Human design, Gene keys, systemisch werk, traumawerk en sjamanisme. In de toekomst zullen daar zeker nog andere tools bijkomen, ik hou van nieuwe invalshoeken. En mijn ervaring leert me: ze zeggen allemaal dezelfde dingen. Maar dan net weer een beetje op een andere manier. Zoek dus jouw weg, wat jou nu past. En is dat momenteel astrologie of een mix van alles dat ik in zet? Voel je dan welkom!